Deze week hebben we beide hard en lang gewerk (6 dagen), dus de wereld is een klein beetje aan ons voorbij gegaan.
Hoewel ik geen chauffeur ben of beter gezegd voel, begint het werk toch wel te wennen. Het enige wat niet went zijn de absurde tijden van beginnen... Als ik bv om 7.00 bij een klant moet zijn (dit is soms nodig omdat sommige zich in een stadscentrum bevinden die na 7 uur ontoegankelijk wordt door verkeersdrukte en geparkeerde auto's) dan houd dat meestal in dat ik rond 03.30 mijn bed uit moet.... onmenselijk! Maar de werkgever is tevreden en ik sta boven aan de lijst mocht er een positie vrij komen.
Vandaag was de enige vrije dag die we samen hadden en die hebben we dan maar gebruikt om wat uit te rusten en de hond eens lekker langs de kustlijn te laten rennen.
Die kustlijn bestaat maar voor een klein deel uit zandstrandjes en het grootste deel uit rotsen. Ik weet niet of de hond er nu zo veel zin in had om te klauteren, maar ze is zonder al te veel tegen te werken toch mee gegaan en op de terug weg kwam er alleen nog maar luid gesnurk uit het achterste deel van de auto.
Dit weekend kwam ook met goed nieuws.
Zoals een aantal van jullie weten hebben we een paar serieuze aanvaringen met de bovenburen gehad, en deze hebben besloten te gaan verhuizen om de reden dat ze geen extreme feestjes konden geven in hun appartement.
Vandaag zijn ze verhuisd en het schijnt dat de nieuwe bewoners er morgen al in zullen trekken.
Ben benieuwd wat het gaat worden.......
Op culinair gebied hebben we ook weer wat geleerd, namelijk deel... 6? van een lekker simpel visje. Dat krijg je als je vriezer vol met zelf gevangen visjes ligt.
Deze keer een familie recept: we hebben een mix van koolvis en kabeljauw gebruikt en deze in blokjes gesneden. een pannetje visbouillon opgezet en daar de vis een paar minuten in gepocheerd . De oven voorverwarmd op 200 graden en in een ander pannetje een vissaus klaargemaakt (in dit geval uit NL geïmporteerde -vissaus culinair- uit een viswinkel. Je doet de gepocheerde vis in een ingevette schaal giet de saus erover en zet deze nog 20 minuten in de oven. Ik durf te wedden dat zelfs de grootste vishater dit lekker vindt.
Het weer deze dag: Tafjord een zomerse 13,7 en in Rustefjelbma een winterse -19,9... een verschil van meer dan 30 graden in 1 land.
Hier in Stavanger is het op dit moment 7 graden.
Ten slotte wil ik jullie bedanken voor de meer dan 4000 hits op deze blog.. Thanks all!!!
Als jullie dan toch van die fanatieke internetters zijn kijk dan vooral ook eens op de fotosite http://www.flickr.com/photos/fred68/ en naar de youtube site http://www.youtube.com/user/kapteinfred beide sites mag je wat mij betreft zoveel spammen als mogelijk als we dan toch bezig zijn, zou het mooi zijn om ook daar zoveel hits te halen. Thanks again and till next week.
Ha det god!
jong geleerd, oud gedaan... |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
say what ever you want to say!